Youtube video afspelen op je eigen laptop, tablet of smartphone

Youtube video afspelen

Om een YouTube video af te spelen op laptop, tablet of smartphone tijdens een presentatie is het prettig als je deze video ook kunt afspelen als er geen internetverbinding aanwezig is. Hiervoor is het soms nodig om het videobestand te converteren naar bijvoorbeeld MP4 of MP3. Er zijn heel veel programma’s waarmee dat kan maar we doen de conversie vandaag met het gratis programma “Free Youtube MP3 Converter”. Dit programma is in vele talen beschikbaar, bijvoorbeeld in het Nederlands.

Programma installeren

Open je webbrowser, bijvoorbeeld Internet Explorer, en download het programma “Free Youtube MP3 Converter” op de website van Freemake.com  of via de directe link naar het programma: http://www.freemake.com/download?id=FreemakeYoutubeMP3Converter.exe.

Installeer het programma.

Kijk goed of je de extra programma’s mee wilt installeren (ga niet zo maar akkoord met de voorwaarden bij de extra programma’s tijdens de installatie). Je hebt deze programma’s niet nodig voor een goede werking van Free Youtube MP3 converter.

 

Video opslaan

Start een webbrowser, bijvoorbeeld Internet Explorer.

Zoek op Youtube de gewenste video op en selecteer (1) en kopieer (2) via een klik op de rechtermuisknop het webadres van deze video:

zoek in Youtube het filmpje

 

Start Free Youtube MP3 Converter via Start/Programma’s/Freemake:

start Freemake Youtube MP3 converter

 

Druk op de knop “Plak URL”:

Plak de url van youtube in het programma

 

In de download lijst verschijnt nu het gewenste muzieknummer (hieronder 2 video’s van Laura van Kaam). Klik op “Converteren naar” (1) en selecteer “WMV” (2) :

Kiezen juiste bestandsformaat

Pas indien gewenst de map aan waarin het bestand opgeslagen moet worden.

Klik op de knop “Download & Convert” om het bestand over te zetten naar de computer.

 

Bestand afspelen

Het WMV formaat kan gemakkelijk afgespeeld worden met Windows Media speler dat op elke Windows pc standaard geinstalleerd is. Ook MP4 kan een goede keuze zijn maar daarvoor moet soms een extra programma geinstalleerd worden.

WMV video speelt in windows media speler

Deze pagina is ook beschikbaar als pdf: Video downloaden van Youtube (259 KB)