WordPress optimalisatie beveiliging en snelheid

WordPress optimalisatie snelheid

Een WordPress website is flink te optimaliseren met een paar kleine aanpassingen. Dit is niet alleen prettig voor de bezoekers van de pagina maar bijvoorbeeld Google laat in de laadsnelheid van een webpagina meetellen voor zijn pageranking. Dit schrijft Google er over op zijn blog in 2010.

Google, maar ook anderen stellen software beschikbaar om de snelheid van je website te analyseren zodat precies inzichtelijk wordt wat je kunt verbeteren. Google heeft bijvoorbeeld PageSpeed Insights en Pingdom heeft haar Website Speed Test.

Snelheid is ook belangrijk voor websites die getoond worden op een mobiele telefoon. Zowel Google als Bing meten de performance van een website voor mobiel gebruik (en dit gaat verder dan alleen de laadsnelheid van de website), de mobiel-vriendelijkheid van een pagina wordt steeds belangrijker.

Enkele snelle maar belangrijke optimalisaties zijn te vinden op de website van noupe.com: The truth about wordpress performance part 1/2. Hier wordt een goede analyse gegeven van het belang van de performance en een aantal tips via de tool Google Page Speed Optimization. Verder een aantal links voor verdere verbeteringen.

Enkele praktische optimalisatietips voor WordPress:

  • Activeer compressie en caching via aanpassing van .htaccess,
  • gebruik een caching plugin,
  • compressie van JavaScript en CSS en voeg bestanden samen waar mogelijk.

 

WordPress verbeterde beveiliging

Tweak WordPress Configuratiebestand wp-config.php: mastering wp config php tips tricks and tweaks

Beveiliging van het .htaccess bestand No Trespassing! Eight Essential .htaccess Tricks for WordPress