De service user profile service verhinderd het aanmelden: gebruiksprofiel kan niet worden geladen

Service user profile service werkt niet

Tijdens het opstarten van de laptop met Windows Vista of Windows 7 verschijnt het inlogscherm. Inloggen als standaard gebruiker werkt gewoon, maar inloggen als lokaal administrator niet (of omgekeerd). Na inloggen met een wachtwoord verschijnt na korte tijd de volgende melding op het scherm:

de service user profile service verhinderd het aanmelden: gebruiksprofiel kan niet worden geladen

Oplossing 1

Deze methode, en dan de bovenste oplossing : “.bak registry sleutel herstellen” heeft voor mij élke keer opnieuw gewerkt! Probeer deze stap dus eerst, het ziet er complexer uit dan het is.

Kort samengevat worden onder oplossing 1 drie verschillende oplossingen voor het  probleem uitgelegd:

Het gebruikersaccountprofiel herstellen (aanbevolen)
Methode 1. in het profile is een .bak keymap aangemaakt in de registry, op te lossen door herstellen van de registry (aanbevolen)
Uw gegevens naar een nieuwe account kopiëren
Methode 2. nieuw profiel aanmaken en alle files uit het oude profiel naar het nieuwe kopiëren behalve Ntuser.dat, Ntuser.dat.log, Ntuser.ini
Nieuw profiel maken
Methode 3. Nieuw profiel aanmaken en opnieuw beginnen, het oude profiel en alles wat er in stond is verwijderd. (Niet aan te raden!)

De eerst aanbevolen oplossing van Microsoft (pdf) “Het gebruikersaccountprofiel herstellen” onder oplossing 1 werkte bij mij altijd maar volgens de commentaren werkt het niet voor iedereen. Lees in dat geval nog even door en ga naar oplossing 2 hieronder.

Deze herstelacties kunnen vanuit een tweede administrator account worden uitgevoerd of door middel van het ingebouwde administrator account via opstart in veilige modus. Kun je dit ingebouwde administrator account niet vinden kijk dan in dit artikel: “Ingebouwd administrator account is disabled“.

Oplossing 2

Een veel eenvoudigere oplossing wordt in de reacties en in de tekst van de derde oplossing genoemd: systeemherstel. Zet je systeem terug naar de vorige werkende situatie. Hoe dit moet zie je in onderstaand filmpje (terugzetten start vanaf 1:25 minuten):

Een video voor Windows 7 bestaat ook.

Oplossing 3

Een derde oplossing wordt in een forum genoemd:

 1. start op in veilige modus via <F8> in Windows 8 doe je dat zo [NL] of zo [EN]. In Windows 8 kun je veilig opstarten via <F8> inschakelen
 2. zet een ander wachtwoord op het account van de gebruiker die problemen heeft
 3. ga naar “User Account Control” (start het programma”UserAccountControlSettings.exe“) en schakel deze uit. Herstart de laptop
 4. log in met het probleem account, die zou weer moeten werken
 5. zet eventueel het wachtwoord terug en zet “User account Control” weer aan.

Lees ook de tips in de reacties hieronder.

Aanvullende informatie

Het is niet echt duidelijk waar dit soort problemen vandaan komen. Deze fout kan optreden als:

 • de anti-virus software net bezig is met scannen van het profiel terwijl je probeert in te loggen. In dit forum wordt Google update genoemd als mogelijk probleem.
 • de groepsbeleidinstelling voor het niet aanmelden van gebruikers met tijdelijke profielen is geconfigureerd.
 • de gebruikersprofielmap handmatig is verwijderd. Wanneer een profielmap handmatig wordt verwijderd, blijft de beveiligings-id (SID) in de profiellijst van het register staan.
 • Ik heb dit probleem tot nu toe alleen in Windows XP en Windows 7 gezien (wie gebruikt er nog Vista?).

 

update 18-1-2014
Artikel update: rangschikking tekst aangepast en links toegevoegd om de uitleg nog wat duidelijker te maken.

update 3-1-2015
<F8> inschakelen onder Windows 8, tekst verder verduidelijkt

update 2-3-2015
Tekstuele verbeteringen

109 commentaren

 1. Hoi Rob,

  Ik heb hier hetzelfde probleem alleen kan ik niet opstarten via veilige modus (F8) en kan ik niet een nieuwe gebruikersaccount aanmaken.
  Ik blijf dus in het opstartscherm “hangen”. Heb je nog meer tips???

  Groetjes, Jana

  • Hallo Jana,

   Allereerst even een goede back-up van alle bestanden (en mail?) maken op een externe harde schijf, USB stick, DVD of zo.

   Even wat extra uitleg over veilige modus:
   Je houdt de functietoets F8 ingedrukt als je PC opstart. De meest gemaakte fout hier is dat je de toets te laat induwt. Druk je toets in net nadat het scherm van je BIOS verdwenen is. Nu zou je een menu moeten krijgen waarbij je kan kiezen hoe je wil opstarten.

   Bij sommige computers kun je niet de toets gebruiken maar werkt of of wel. Misschien kun je meer informatie vinden in de handleiding van je pc of laptop.

   Hopelijk helpt dit.

   Groetjes Rob.

 2. Het kan nog gemakkelijker! Start op in de Veilige Modus (tijdens opstarten F8 ingedrukt houden).
  In de veilige modus een herstel;unt kiezen en het probleem is na opnieuw opstarten, wat de computer nadat het herstelpunt gemaakt is, automatisch doet, direct opgelost!
  Bart

 3. Hallo Rob,

  In de veilige modus kan ik geen aanpassingen doen. Ook systeemherstel lukt niet. PC blijft ‘vast’ lopen. Indien ik Vista opnieuw installeer, blijven dan documenten etc behouden? Ik heb 4 accounts ingesteld staan.

  • Beste Frank,
   Opnieuw installeren is op zijn tijd erg verstandig als je Vista gebruikt maar je documenten, instellingen en mail op de C: schijf ben je kwijt als je Vista opnieuw installeert op deze schijf!
   Zorg dus voor een goede back-up van in ieder geval:

   1. Je documenten, foto’s, filmpjes
   2. mail (ik gebruik voor de back-up het programma Mailstore home)
   3. Adresboek
   4. Favorieten/wachtwoorden uit je webbrowser en lijstje van gebruikte plugins
   5. serienummers en licentiecodes van software

   Soms kun je ook instellingen van software of scores van games back-uppen. Zoek dit uit via Google of via de website van de leverancier van de software.

   Als je Vista niet kunt gebruiken om de gegevens te redden van je schijf dan kun je live CD’s van Knoppix of Ubuntu gebruiken. Je kunt de harde schijf ook op een andere computer aansluiten en van daar uit de gegevens overzetten op de andere PC, USB schijf of DVD.

 4. Hoi Rob
  Ik kan sinds gisteren niet meer op mijn eigen account windows 7 ader laptop en dat is het hoofdaccount geprobeerd Zoals je schreef herstelpunt maar dan geeft die na paar minuten aan fout en een code 0x8000ffff 🙁 iemand mischien oplossing ook geprobeerd wachtwoord wijzigen maar weet niet waar en hoe ik kan vinden om iets uit te vinken alvast bedankt voor het lezen ik hoop dat iemand een oplossing heeft

 5. Bij mij werkte het gewoon om een systeemherstel uit te voeren. Deze vind je bij configuratiescherm. Start daarvoor wel op in veilige modus. Bestanden en documenten gaan daarbij niet verloren!

  • Ook bij ons werkte systeemherstel. Dit omdat de andere opties niet werkte bij ons. Wij kregen geen toegang tot de menu’s zoals ze stonden beschreven.

 6. update:
  Voor bijna iedereen blijkt oplossing 1 goed te werken. Ik heb tot nu toe alleen WIndows 7 machines onder handen gehad. Het is geen beginnersoplossing maar met goed lezen en netjes de stappen doorlopen moet het lukken.

  Blijf je ervaringen posten, ook als je het opgelost hebt!

  Dank jullie allen voor je reacties!

  • beste ROB bedankt voor de duidelijke uitleg mijn windows 7 doet het weer
   zoals je zei F8 veilige modus en dan systeemherstel

 7. Dag allemaal,
  Sinds vandaag start mijn PC niet meer op. Krijg de melding ‘De service User Profile-service verhindert het aanmelden. Gebruikersprofiel kan niet worden geladen’.
  Heb al geprobeerd via de veilige modus in te loggen met F8. Heb ook de andere opties van veilige modus geprobeerd. Lukt niet. Wat nu? Kan niet op internet en ook niet naar start. Hebben jullie tips.
  Thanks… Marlies

  • Beste Marlies,

   Ik vraag me af waarom je niet op kunt starten in veilige modus. Dit beschrijf je niet. Hier een filmpje die laat zien hoe dit moet.
   Kun je ons meer informatie geven als het nog steeds niet lukt?

   groetjes en succes,
   Rob

 8. Ik kan geen systeemherstel uitvoeren? ik kan nog veel meer dingen niet die ik normaal wel kon, ik weet echt niet hoe dit komt .. 🙁

  • Hallo Jorn,
   Wat is je probleem?
   Wat zijn de letterlijke foutmeldingen?
   Hoe heb je geprobeerd het probleem zelf op te lossen?
   Welke pagina’s heb je bezocht of waarop heb je gegoogled?

 9. Ik heb gegoogeld op: De gebruikersprofileservice verhindert het aanmelden Ik heb bijna alles geprobeerd maar lukte het helaas niet ik kan ook niet via veilige modus een account beheerdersmachtegingen geven en van dat overzetten snap ik niks ..

 10. Ik ben er net achtergekomen dat het door YAC komt als ik een remove tool probeer te instaleren kan dat niet omdat ik geen beheerders rechten heb en als ik dan het wachtwoord van de beheerder moet intypen doet het het gewoon niet.

  • Best Jorn,
   User Access Control (UAC) kun je uitschakelen maar ik weet niet of dat veel oplevert, je administrator account werkt niet goed meer zo te lezen.

   Ik weet niet welk besturingssyteem je gebruikt en hoe dat geinstalleerd is maar je kunt kijken of je het ingebouwde administrator account kunt inschakelen, die zie je standaard niet. Je hebt dan een extra administrator account waarmee je het bestaande administrator account kunt herstellen.

   • Beste Rob,
    Is deze optie ook uit te voeren zonder de DVD?
    Tot nu toe geprobeerd om bij de SI D nummers de extensies .ba en .bak te wijzigen maar daar krijg ik een foutmelding.
    Ben er nog niet dus

 11. Ik had hetzelfde probleem en is ook verholpen door een systeemherstel. Bedankt voor de tip!

 12. Hallo,
  Ik heb helaas het zelfde probleem, de service User Profile Service verhindert het aanmelden, wannneer ik via oplossing 3 te werk ga, start ik mijn computer in veilige modus op en wijzig ik het wachtwoord. Alleen wanneer ik “User account control” wil bereiken en ik klik er op, komt er niks in beeld te staan, ik blijf dus gewoon bij het zelfde beeld, waar ik ook al was voordat ik er nog niet op heb geklikt. Kan iemand mij hier mee helpen?

  • @Bas, Jorn
   Ik weet niet of het helemaal duidelijk over is gekomen maar het is belangrijk om wel met een account in te loggen dat administrator rechten heeft. Als je daar juist de foutmelding mee krijgt dan kun je het ingebouwde administrator account inschakelen. Hoe dit moet lees je in mijn reactie van 28 december 2013 om 19:06.
   Als je dit account geactiveerd hebt dan start je op in veilige modus en gebruik je dit account om daar in te loggen. Vervolgens kun je gaan herstellen.

 13. Als je in veilige modus opstart, en dat moet wel anders kan je niet opstarten!
  Dan ga je via configuratie scherm naar gebruikers acounts
  Alleen User control en nog wat andere instellingen kan je niet gebruiken omdat je niet
  aangemeld bent met het gebruikers account.
  Hierdoor heb je bepaalde bevoegdheden, dus mogelijkheden niet!!!
  Dit heet in vakkringen een “loop” oftewel de hond die achter zn eigen staart aanloopt.
  Ik akn je op dit moment niet helpen hoe hier uit te komen.
  Maar je weer nu tenminste waarom je acount control niet kan openen
  Ik ben bang dat het wijzigen in de regedit de enige oplossing is. Althans de enigste om te voorkomen
  dat je het besturings systeem opnieuw moet installeren .
  Succes

 14. Hoi rob,
  Ook ik heb dit probleem. De service user profile service verhindert het aanmelden. Ik heb geprobeerd via veilig modus maar dit werkt ook niet bij mij wat kan ik doen? Oplossing 1 is geen optie ik heb alleen 1 account
  Groetjes bente

  • Beste Bente,
   Heb je de stappen al geprobeerd die ik vermeld in mijn reactie van 30 december 2013 18:19u?
   Je kunt het ingebouwde administrator account inschakelen, dan heb je toch een tweede account. Hoe dit moet lees je in mijn reactie van 28 december 2013 om 19:06.
   succes, Rob

 15. Hallo Rob,

  Inderdaad opstarten in de veilige modus; gewoon een paar keer proberen met de f8 ingedrukt houden en dan inschakelen, daarna systeem herstel gedaan naar de door het systeem voorgestelde datum (in mijn geval 22 dec. 2013) en dan bevestigen. Het duurt dan 4 a 5 minuten waarna je opnieuw op moet starten en alles lijkt weer te werken. Overigens heb ik op mijn werk ook windows 7 en deze fout melding ook al een keer gehad, maar toen was opnieuw starten voldoende.

  Bedankt Mark!

 16. Hallo ,
  Dank voor uw oplossingen , deze van microsoft , aanpassingen via regedit , werkte voor mij.
  Groetjes .
  Koen

 17. Hallo Rob,

  Ik heb het probleem via systeemherstel kunnen oplossen. Bedankt voor het advies.

  Groet,

  Miranda

 18. Ah super dit! Heel wat stuntel werk gehad gister avond en vanochtend. Ik raakte er een beetje gestresst van maar gelukkig heeft systeemherstel gewerkt. Als ik t zelfs kan..

  Bedankt!

 19. Hallo Rob,

  Probleempje: ik kan ook niet inloggen met mijn administrator account maar ben niet in bezit van een windows installatie dvd. Toen ik mijn computer kocht stond windows er al op naar ik mij herinner namelijk. dus. En nu? Ik kan helemaal niks meer, geen systeemherstel (foutmelding bij het typen van mijn wachtwoord), niet ‘het gebruikersaccountprofiel herstellen’ zoals bij de windowshelpsite staat beschreven. Bij opstarten in veilige modus kan ik wél inloggen in het administratoraccount, maar daar kan ik verder niks anders dan evt wachtwoord of gebruikersnaam van een account veranderen (wat ik dus wel geprobeerd heb).

  Kunt u mij helpen?

  • Beste Cynthia,
   Er is een alternatieve manier om systeemherstel te starten. Als je in kunt loggen als administrator in veilige modus dan kun je daar [win] en [r] op je toetsenbord tegelijk indrukken. Typ daar:

   c:\windows\system32\rstrui.exe

   en druk op de toets. Nu start het programma Systeemherstel op. Kies via de wizard je herstelpunt.

 20. Dankjewel Rob, zo is het gelukt!

  Rest mij me af te vragen hoe het kan, dat de computer een jaar of 6 dit probleem nooit gaf, en nu al twee keer in zeer korte tijd (eerst met een gewoon gebruikersprofiel en nu met het administratorprofiel). Kan het komen door niet afmelden van alle gebruikers alvorens de computer af te sluiten?

  Iig nogmaals bedankt voor de tip!
  Cynthia

  • Geen idee hoe het komt Cynthia. Als je computer niet zo snel is zou dat een probleem kunnen zijn. Het kan ook de virusscanner zijn die bij opstarten het gebruikersprofiel gaat scannen waardoor problemen ontstaan bij inloggen met dat account.

   Zou me ook niet verbazen als er een aantal jaren geleden een fout in de Windowscode is geslopen die er nog steeds in zit. Het probleem treedt al een aantal jaren op in zowel Windows XP, Vista en Windows 7.

   Waar ik deze fout heb gezien was altijd als virusscanner free AVG geïnstalleerd. Gebruik jij die ook?

   • Beste Rob,
    Dank voor deze heldere stappenbeschrijving! Ik heb hetzelfde probleem met Windows Vista en heb zojuist systeemherstel aangezet. Ben benieuwd of het probleem daarna is opgelost.
    Er staat idd AVG free op en ik zag dat die ook net een update had uitgevoerd… Denk dat hier idd wel eens een oorzaak kan zitten.
    Hey systeemherstel is klaar…….yes opgelost!
    Groet, Marielle

   • Beste Rob,

    Ja ik had ooit free AVG virusscan geïnstalleerd staan maar sinds een aantal jaar heb ik betaalde AVG. Zou de gratis versie nog steeds op de computer kunnen staan? Waar zou ik dat kunnen vinden en hoe kan ik dat verwijderen?

    Waar vorige keer dat dit probleem optrad een systeemherstel in veilige modus te doen werkte, heeft dat deze keer niet gebaad… Grrrr. Nu kan ik volgens mij echt niks meer. Ik heb drie keer systeemherstel gedaan, beetje veel maar ik was nogal wanhopig. Nu werkt google chrome ook niet meer op de andere accounts trouwens. Hoe zou dat op te lossen zijn?

    Maar dus, Rob, hoe zou ik mijn computer nog kunnen redden? En alle foto’s en bestanden die nog in mijn administrator account staan? Zijn daar ‘mannetjes’ voor die ‘live’ aan mijn computer kunnen werken en waar kan ik die vinden, of is er nog een mogelijkheid die ik als leek kan proberen?

    Alvast weer hartelijk bedankt voor uw antwoord!

 21. hi,

  Ook ik heb een probleem. Mijn normale account, tevens ook mijn administrator account, geeft inderdaad een foutmelding. Nu heb ik al geprobeerd om systeemherstel te doen, maar ik krijg het volgende te zien: systeemherstel kan het bestand (c:\programdata\avg secure search\crashreport\avgcommx.dll) niet uitpakken vanaf het herstelpunt. Het herstelpunt is beschadigd of tijdens het herstellen verwijderd.

  Ook kan ik via de veilige modus geen nieuw account aanmaken, omdat ik simpelweg niet op ‘een ander account beheren’ kan klikken.

  Please help!!

  • Erg vervelend Sophie.
   Met een beetje geluk heb je meerdere herstelpunten (die worden -afhankelijk van je besturingssysteem- standaard niet altijd getoond).

   Je kunt de tips op deze pagina ook nog proberen als het niet lukt.

 22. nou inmiddels is het gelukt via een super administrator, maar nu kan ik geen verbinding meer maken met het internet. Hij geeft oa aan dat er geen verbinding mogelijk is met de system event notification service. Heeft iemand dit wel eens eerder gehad?

  • @Sophie
   Mooi dat je weer wat verder bent gekomen, probeer nog eens een ouder herstelpunt, mogelijk is die wel bruikbaar.

 23. Ook ik heb vandaag zelfde probleem bij Windows 7. Via veilige modus en systeemherstel werkt het weer. Bedankt voor de tips

 24. Hoi Rob,
  Ook ik heb hetzelfde probleem. Na het lezen van de tips ben ik aan de slag gegaan, en heb ik dmv de veilige modus een systeemherstel uitgevoerd. Helaas lukte het hierna nog steeds niet om in te loggen. Nu ik weer opnieuw probeer om via de veilige modus te starten, krijg ik na alle stappen steeds de melding van CyberLink PowerRecover: Driver initialization failed. Please reinstall the application. Wat kan ik nu nog doen? Lukt dus niet meer om op het bureaublad in de veilige modus te komen..

  • Hallo Suzanne,
   Lijkt erop dat Powerrecover of de schijf die het gebruikt beschadigd is geraakt.
   Ik ken het programma niet dus ik kan je daar geen tips geven.
   Heb je al op Google gekeken?

 25. Hallo,

  Ik heb sinds vandaag hetzelfde probleem.
  Als ik jullie oplossing gebruik staan mijn bestanden dan nog steeds op mijn computer???
  Ik heb namelijk gisteren een super grote taak voor school op mijn laptop gemaakt en opgeslagen en als ik deze niet heb kan ik mijn examen niet doen en met als gevolg niet afstuderen.

  • Beste Insen,
   De bestanden blijven op de PC staan.

   Als je opstart in veilige modus dan kun je deze belangrijke bestanden maar beter eerst opslaan op USB stick, externe harde schijf of netwerk.

 26. Hallo, systeem herstel heeft bij mij goed gewerkt wel een datum gebruiken van voor de laatste update

 27. Hoi,

  Optie twee gedaan, maar kan User Account Control niet uitzetten. Systeemherstel geprobeerd in veilige modus maar ook dat is niet mogelijk. Ik krijg de melding dat deze is uitgeschakeld. Deze kan ik niet inschakelen want dan moet ik weer inloggen met mijn Administrator en dat pakt hij dan weer niet. Iemand nog een idee hoe dat op te lossen is?

  • Beste Tessa,
   Er is een manier om systeemherstel op te starten via commando rstrui, zie mijn vroegere commentaar hierboven van 10 februari 2014 om 21:20. Zo kun je terug gaan naar een vorig herstelpunt waarbij alles nog goed werkte.

   Er zijn mogelijkheden om UAC uit te schakelen, zelfs via de commandline, maar of dat voor jouw de oplossing is vraag ik me af. Als systeemherstel niet helpt kun je het beste Oplossing 1 uit de beschrijving eerst uitproberen.

 28. Hoi,
  Ik heb ook het probleem dat het gebruikersprofiel niet meer kan worden geladen.
  Ik heb opgestart via F8 in de veilige modus en mijn wachtwoord veranderd, de volgende stap lukt alleen niet: ‘Het uitschakelen van de instellingen gebruikersaccount ‘, hier staat zo’n logo voor en ik kan er niet op klikken, het uitvinken zoals de oplossing moet zijn kan ik dus niet.

  Ik zie wel een onderhoudsprogramma opstarten met 2 belangrijke meldingen, moet ik wellicht hier iets mee??

  Wat is voor mij de oplossing?? Ik heb al mijn bestanden er opstaan dus wil niet het risico lopen dat ik alles kwijt ben. Als ik weer in mijn account kan dan ga ik alles direct op usb stick zetten!!

  alvast bedankt voor je antwoord en mogelijke hulp!

  • Beste Anna,
   Het is altijd goed om even te kijken welke meldingen je krijgt via het onderhoudsprogramma en vervolgens te doen wat nodig is. Volgens mij kun je dus wel in een account inloggen?
   In dat geval kun je even kijken of systeemherstel voor jouw de oplossing is, zie mijn vorige antwoord in reactie op Tessa.

 29. Hoi rob,

  Hier hetzelfde probleem, ik wil het systeemherstel starten, maar hij geeft aan dat er geen herstelpunten zijn. Geprobeerd die aan te maken maar zie nergens iets waar ik een datum kan invullen….

  Pls help

  Leon

  • Beste Leon,

   Nu een nieuw herstelpunt maken helpt voor deze herstelactie niet. Het ziet er naar uit dat je geen herstelpunten hebt om te selecteren, vreemd want bij een standaardinstallatie wordt in ieder geval voor start van Windows update automatisch een herstelpunt gemaakt. Heb je linksonder in het syteemherstelscherm het vinkje ook nog aangezet voor “Toon meer herstelpunten”?

   Als je echt geen herstelpunten hebt is het in ieder geval de moeite om te kijken of je probleem met methode 1 op te lossen valt.

   Als dat helpt dan toch maar even systeemherstel maken, zie deze link voor meer informatie. Als je systeemherstel aan wilt zetten kun je via de help functie van Windows even zoeken op “systeemherstel” of kijk op deze pagina.

   Succes, Rob.

 30. Hoi,

  Ik heb hetzelfde probleem als iedereen hier.
  Ik heb mijn laptop hersteld via de veilige modus, maar het probleem is er nog steeds.
  Ook heb ik geprobeerd om methode 1 uit te voeren maar er staan bij mij drie S-1-5 met lange cijfercombinaties eindigend op 1000, 1001 en 1001.bak Ik weet niet welke van deze ik moet veranderen… Ik weet wel dat de 1001.bak mijn gebruikersnaam bevat.

  Ik heb hulp nodig.

  • Hallo Dave, welkom.

   Via methode 1 kun je dit probleem oplossen. De sleutel die eindigt op 1001.bak is jouw originele profiel dat niet geladen kan worden. Dus die met 1001 en 1001.bak moet je hernoemen zoals beschreven is. Die met 1000 achteraan kun je negeren.

   Laat maar even horen of het nu lukt.

   Succes, Rob.

 31. Beste Rob,

  Mijn administrator account doet het niet, alle andere wel maar die niet! Elke keer als ik wil inloggen zegt hij: de service User Profile service verhinderd het aanmelden: gebruiksprofiek kan niet worden geladen. Ik heb alleen stap 2 niet helemaal kunnen uitvoeren omdat ik nergens heb kunnen vinden waar: UAC uitschakelen. Ik hoop echt dat uw een oplossing heeft ik heb namelijke allemaal belangrijke gegevens erop staan!!
  En voor de rest heb ik de andere methodes al geprobeerd en het heeft helemaal niks geholpen.

  Met vrindelijke groet,
  Raquel

  P.s. Ik heb een Sony vaio met Windows 7 erop staa.

 32. Beste Raquel,

  Je bestanden staan nog gewoon op de harde schijf. Kijk maar eens naar deze pagina, je kunt je bestanden naar USB stick kopieren met deze live CD. Dan heb je in ieder geval je bestanden veilig gesteld.

  Wil je via methode 1 nakijken of er een .bak keymap aangemaakt is in de registry? Dan is duidelijk wat de oplossingsrichting kan zijn.
  Graag even je reactie via de website.
  Rob.

 33. Ja, gelukt! Met dank aan alle tips, reacties, filmpjes.
  Fijn dat dit soort dingen online staan. Scheelt gedoe en geld. Merci!

 34. Hoi Rob

  Na vele pogingen heb ik toch maar eens geprobeerd om een gewoon systeemheretel uit te voeren en dit lukte van de eerste keer!
  Thanx voor de oplossingen!

  Gr
  Kevin

 35. He Rob,

  Ik kan mijn laptop niet in veilige modus opstarten, zodra hij opstart en ik houd F8 in gebeurt er niks.
  Ik heb ook last van ‘service user profile service verhindert het aanmelden’
  Zou je mij misschien verder kunnen helpen?

  Gr Rob

 36. Ik heb dit allemaal boven gelezen maar er word wel heel moeilijk gedaan over service user profile kan niet opstarten
  Het kan allemaal veel makkelijker
  Je start op in veilige modus en dan doe je systeem herstel en hoppa hij doet t weer gewoon
  Dus niet allemaal in je pc zitten wroeten
  Het werkt bij mij prima
  Dus probeer dit maar

  • Beste Jack,
   Zoals je ook hebt kunnen lezen is systeemherstel helaas niet bij iedereen de oplossing. Blijkbaar is er een oplossing 3 -voor weer een ander probleem- die blijkbaar dezelfde foutmelding geeft. Als systeemherstel werkt is het natuurlijk een prima en eenvoudige oplossing.
   Bedankt voor je bijdrage.

 37. Hallo rob ook ik heb een probleem met mijn laptop win 7.als ik opstart dan krijg ik een plaatje en moet eerst mijn wachtwoord invoeren dat is dat een ander niet in de laptop kan komen maar pakt niet mijn wachtwoord ook het zelfde antwoord userprofiel wat moet ik doen al mijn stambomen staan erin. Help har. Lies.

 38. Hallo,

  Alle reacties hier gelezen. De enige voor mij haalbare oplossing zou systeemherstel zijn in veilige modus. Meer kennis heb ik niet, dus optie 1 durf ik me écht niet aan te wagen, en heb ook geen installatiecd want windows stond al op m’n laptop. Veilige modus zit ik in, wachtwoord wijzigen kan ook. Maar vervolgens gebruikersaccountbeheer wijzigen (nederlandse versie) kan niet. Gewoon opnieuw opstarten werkt niet. Systeemherstel werkt echter ook niet. Krijg de melding dat het uitgeschakeld staat en als ik aanklik dat ik het in wil schakelen staat er dat het standaard aanstaat op de schijf waar het stuurprogramma geïnstalleerd is (windows 7 bij mij) maar dat is dus niet zo. En de optie om zelf een andere schijf aan te zetten word ik geen wijs uit helaas. Kan in het zogenaamde ‘linkerdeelvenster’ in Systeem de link ‘systeembeveiliging’ niet eens vinden. Ik geef toe, ben een aardige digibeet. Maar wil wel heel graag weer mijn laptop kunnen gebruiken!

  Ik heb dit nog nooit gehad. Maar heeeel toevallig (not) heeft avg gisteren een update uitgevoerd naar versie 2015, de gratis variant.

  HELP!

  • Beste Deborah,

   Helaas weet ik niet wat de oorzaak is (en hierin sta ik niet alleen), ik ken tientallen mensen die inmiddels de AVG 2015 update gedaan hebben zonder problemen, ik ken 1 persoon die sinds uitbrengen van 2015 hetzelfde probleem heeft gehad. Opgelost via methode 2.

   Microsoft vermoedt dat we mogelijk inloggen tijdens het scannen van de bestanden van degene die inlogt. Een virusscanner blokkeert het bestand heel kort tijdens scannen dus dat kan het probleem veroorzaken. Het kan ook zijn dat de virusscanner een besmet bestand vindt en daardoor het niet correct laden van het profiel veroorzaakt.

   Je kunt nog iets anders proberen dat niet zo heel lastig is. Je kunt een nieuwe gebruiker aanmaken en bijna alle bestanden kopiëren naar dit nieuwe profiel. Hoe dit moet staat hier uitgelegd: http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/fix-corrupted-user-profile.
   Je moet hiervoor wel inloggen met een administrator account, als je maar 1 account hebt dan kun je hiertoe het ingebouwde administrator account activeren. Zie dit artikel: “Ingebouwd administrator account is disabled“.

   Succes!

   • Hallo admin,

    Bedankt voor uw reactie.

    Ik heb mijn laptop na de update eergisterochtend tot gisterochtend niet aangeraakt. Lijkt mij sterk dat juist net als ik wil inloggen er iets geblokkeerd is. Bovendien kreeg ik gisteravond de melding dat er een scan moest plaatsvinden, want ja, bij mij is het probleem inmiddels gelukkig ook opgelost. Ingebouwde administrator account activeren kon ik ook niet, want ik heb geen cd/dvd. Maar iemand heeft me telefonisch stap voor stap het register aan laten passen en op die manier lukte het wel gelukkig.

    Hopelijk was dit eenmalig, want ik zat behoorlijk in de stress!

 39. Bij mij werkte systeemherstel eerst wel maar het probleem is een paar dagen later weer terug. Weer systeemherstel uitgevoerd. Hoe kan het probleem terug blijven komen en wat kan ik doen?
  Rene

  • Beste Rene,
   Kan het zijn dat tussen de eerste en tweede systeemherstel Windows Update gedraaid heeft? Er zat een bug in een update.

   Wat ook kan is dat hetzelfde probleem twee keer opgetreden is, niet onmogelijk maar van afstand lastig te zeggen.

 40. Beste Rob,
  Duidelijk verhaal. Maar ik heb een Windows passwoord en kan met de F8 TOETS niet in de veilige modus. Geen keuzemogelijkheid aanwezig alleen een bootmenu. Wat nu?
  Groet,
  Henk

 41. Hoi allen,

  Ik heb hetzelfde probleem, vaker gehad, maar nu kan ik zelfs niet inloggen als ik veilige modus opstart, het lijkt wel of hij veilige modus niet goed laad of dat het inloggen daar ook niet werkt.

  Zijn er dan nog andere oplossingen? Als je f8 druk kun je ook herstellen, maar dan ben je volgens mij al je bestanden kwijt.

  Groeten,
  Johan

  • Beste Johan,
   Allereerst de beste wensen voor 2015! Niet zo’n goed begin van het jaar zo te lezen…

   Het beste kun je proberen het ingebouwde administrator account te activeren en van daaruit de herstelacties uitvoeren. Hoe dit moet lees je hier.

   Groeten Rob.

   • Beste Rob,

    Ook voor jou de beste wensen voor het nieuwe jaar.
    Ik heb de veilige modus kunnen openen, maar bij alle herstelpunten geeft hij een foutmelding.
    De optie van het wachtwoord veranderen heb ik geprobeerd maar kan nergens het user account control kan ik nergens uitzetten, kan het niet openen namelijk.

 42. Hey, ik kan men pc terug gebruiken maar al men bestanden zijn echter weg. Is er een manier om deze terug te halen? Ik heb denk ik geen back ups.

 43. Hallo Rob,

  ik heb het gebruikers profielaccount hersteld maar nu kan ik geen internetverbinding maken omdat het netwerkcentrum niet aangesproken kan worden. De Network-list service inschakelen lukt niet. Ik krijg dan de melding ‘Afhankelijkheidsservice of groep kan niet worden gestart’ alle interne hardware werkt vlgs systeem wel correct. Kun je mij hiermee helpen?

  b.v.d,

  René

  • Welkom René. Graag even wat meer info.
   Wat heb je tot nu toe uitgeprobeerd om dit probleem op te lossen René?

 44. Hallo, Rob ik wil graag methode 1 , oplossing 1, proberen, dat is de registry herstellen. Waar vind ik de uitleg daarvan?

  Groet, Hans.

   • Die link doet het niet meer. Heb ondertussen de .bak oplossing al ergens anders gevonden, en dat werkt gelukkig. Vrouwtje weer blij met herstelde laptop. Dank, Rob voor je mooie help website, groet, Hans.

    • De link werkt gewoon, voor de veiligheid staat er bovendien nog een verwijzing in het artikel naar een pdf van de pagina.

     Gelukkig werkt de oplossing voor je!

 45. Hallo Rob,
  Dankje voor de handige tips het is alweer opgelost.
  Ik heb het systeem herstelt.
  Groetjes Sjanne

 46. Ik geraak niet ingelogd en snap die uitleg niet echt, maar die tekst van User Profile Service komt er wel op

  • Beste Ribbie,
   Als je niet begrijpt wat er in de blog beschreven wordt dan is het misschien beter op zoek te gaan naar iemand die je daarbij kan helpen, een handige buurjongen, of een computerwinkel in de buurt. De beschreven stappen kunnen je ook verder in de problemen helpen als je ze niet exact opvolgt.

   Succes in ieder geval.
   Rob

 47. Elders op internet las ik alleen een voor mij veel te ingewikkelde oplossing voor dit probleem maar gelukkig kwam ik hier het idee tegen het eerst via systeemherstel te proberen. Gelukt. Eeuwig dank!

  Henriëtte

 48. Ik heb dit probleem ook. Ik heb de laptop van mijn vrouw nu in gebruik. Ik kan met haar gebruikersaccount gewoon inloggen. Maar als ik wil inloggen met mijn eigen microsoft account krijg ik die melding. Ik heb die registry fix geprobeerd maar ik zie in current version/ProfileList maar één key die naar een profiel verwijst en niet twee. En ook geen .bak extensie. In netplwiz zie ik beide accounts. Ik heb ook geprobeerd om met een lokaal account in te loggen maar dat gaat ook niet.

  De optie met herstelpunten kan ik niet toepassen want de herstelpunten zijn er niet. Die optie was uitgeschakeld.

  Heeft iemand nog suggesties. Na vele uren zoeken op google heb ik nog steeds geen oplossing. Het is om radeloos van te worden.

  Joop

  • Beste Joop
   Probeer het eens met oplossing 1, Methode 2. nieuw profiel aanmaken en alle files uit het oude profiel naar het nieuwe kopiëren behalve Ntuser.dat, Ntuser.dat.log, Ntuser.ini. De link staat in het artikel.

   Succes en laat ons eens weten of het gelukt is, Rob

Comments are closed.